У початок

Податкова перевірила майже 2 тис. сумнівних АЗС

Також є російською мовою

Державна податкова служба (ДПС) перевірила 1 824 об'єкти роздрібної торгівлі пальним, які здійснюють сумнівну діяльність. Про це повідомляє прес-служба ДПС.

У результаті лише 40% із них – це легальний бізнес. Інформацію щодо інших торгових точок податківці передали до правоохоронних органів.

Під час перевірок було вилучено пального на суму 53,9 млн грн, обладнання – на 8,5 млн грн.

«За результатами відпрацювання встановлено, що близько 40% перевірених об'єктів – легальний бізнес, який сплачує податки і збори. У 11% з них було виявлено порушення, які дали підставу для анулювання ліцензій», – йдеться у повідомленні.

Загалом було анульовано 210 ліцензій. Матеріали щодо 64% ​​перевірених об'єктів (1 159) спрямовано на відпрацювання в поліцію.

За результатами перевірок виявлено 117 АЗС, які фактично розташовувалися за іншою адресою, і 127 непрацюючих АЗС.

Нагадаємо, на початку цього року за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у всіх регіонах України відновилася кампанія боротьби з нелегальним ринком нафтопродуктів. Очікувалося, що звіт про виконану роботу контролюючі органи зроблять у середині квітня, проте поки що він переноситься на невизначений термін.

В одному зі своїх останніх інтерв'ю глава парламентського Комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу») заявив про провал боротьби з тіньовим ринком підакцизних товарів, зокрема ринком нафтопродуктів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти