У початок

Наглядова рада звільнила в.о. голови і двох членів правління ОПЗ за виплату премії

Керівництво Одеського припортового заводу, яке раніше виплатило собі премії обсягом 7 млн грн, було звільнено – тепер решта держкомпаній в управлінні Фонду держмайна прозвітують про свої зарплати від початку війни. Про це повідомила в.о. голови Фонду державного майна Ольга Батова.

Вона зазначила, що рішення керівництва підприємства, яке виплатило собі зарплати й премії у 7 млн грн, скасовано, а контракти з посадовцями достроково розірвані. Всі гроші повернулися на рахунки підприємства і підуть на зарплати працівникам заводу.

«Також я доручила провести позаплановий внутрішній аудит на підприємстві щодо оцінки ефективності управлінської діяльності й надати висновки законності прийнятих рішень щодо нарахування і виплати», – повідомила Батова. Також очільниця ФДМ спрямувала запити на держпідприємства в управління Фонду для надання даних про всі нарахування керівникам компаній з моменту запровадження воєнного стану.

Раніше три члени правління ОПЗ без погодження з наглядовою радою виплатили собі премії загальним обсягом 7 млн грн. Внаслідок цього на позачерговому засіданні наглядової ради 23 квітня їх відсторонили від виконання обов’язків – йдеться про Віталія Деркаченка, Максима Зубарєва й Олександра Сумцова.

У своїй заяві за підсумками засідання НР підприємства заявила, що вважає неприпустимими дії менеджменту, «у результаті яких підприємство в умовах браку ліквідності втрачає грошові кошти у великих обсягах як премії топ-менеджменту».

Наразі обов’язки голови Одеського припортового заводу виконує Олег Левченко.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти