У початок

Нафтове ембарго – аргумент для росії, щоб шукати мир

Нафтове ембарго для Росії має бути першим кроком усіх демократичних держав, усього цивілізованого світу, зазначив президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє ІА «Інтерфакс-Україна» з посиланням на відеозвернення глави держави.

«Серед пріоритетних завдань для нашої дипломатії, для всіх контактів з нашими партнерами – запровадження більш болісних обмежень грошових потоків російської федерації. Передусім це стосується нафтового бізнесу», – сказав він.

За словами Зеленського, «демократичний світ точно може відмовитися від російської нафти і зробити її токсичною для всіх інших держав. Саме нафта – одне з двох джерел російської самовпевненості, їхнього відчуття безкарності».

«Інше джерело – газ – також згодом буде перекрито. Це просто неминуче. Не тільки з безпекових, а й з екологічних міркувань», – вважає він.

Але Україна, зазначив президент, не має часу чекати. «Коли тиранія розпочала агресію проти всього, на чому тримався мир у Європі, потрібно діяти негайно. Потрібно діяти принципово. І нафтове ембарго має бути першим кроком. Причому на рівні всіх демократичних держав, усього цивілізованого світу», – заявив він.

«Тоді росія це відчує. Тоді це для них буде аргумент – шукати мир. Припинити безглузде насильство», – підсумував президент.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти