У початок

Нафтові танкери уникають Нігерії після впровадження нових податків

Принаймні два власники нафтових танкерів тримаються подалі від Нігерії після того, як кілька компаній отримали заднім числом податкові рахунки на загальну суму мільйони доларів.

Численні компанії отримали вимоги від Федеральної податкової служби Нігерії, згідно з повідомленням членів промислової групи Intertanko, яке побачило агентство Bloomberg. Вони охоплюють період із 2010 по 2019 рік, а їхній обсяг варіюється від $400 тис. до $1,1 млн за судно. Загалом деякі позови сягають десятків мільйонів доларів.

У результаті принаймні два судновласники, які побажали не називати їхню особу під час обговорення комерційних питань, тримаються подалі від нігерійських портів, щоб уникнути ризику арешту своїх кораблів. Згідно з даними Baltic Exchange, доходи від танкерів із Західної Африки до Європи зросли більш ніж на 42% за три дні цього тижня.

Кораблі, які тримаються подалі від Нігерії, полегшують ситуацію тим власникам, які все ще бажають туди поїхати, щоб отримати вищі ставки за свої судна.

У багатьох податкових законопроєктах посилалися на попередній закон, опублікований податковою службою Нігерії в липні 2021 року. Згідно з цим рішенням, будь-яке судно, що перевозить сиру нафту, газ або нафтопродукти з Нігерії, зобов’язане сплачувати там податок.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти