У початок

Нафтосервісна компанія Calfrac Well Services призупиняє інвестиції в рф

Канадська нафтосервісна компанія Calfrac Well Services Ltd. оголосила про призупинення будь-яких інвестицій в РФ. Про це йдеться у заяві компанії від 28 березня, повідомляє «Економічна правда».

Зазначається, що компанія «суворо виконує договірні зобов'язання із дотриманням всіх чинних законів і санкцій».

У Calfrac додали, що скасували будь-які майбутні постачання запчастин і обладнання в рф, а всі західні співробітники компанії, які беруть участь у російських операціях, зараз перебувають за межами росії.

«Попри те, що постачання запчастин і обладнання не обмежене чинними санкціями, компанія скасувала такі постачання на початку вторгнення в Україну», – йдеться у повідомленні.

«Ми щиро сподіваємося, що мирне рішення буде знайдено якомога швидше, щоб покласти край цій гуманітарній кризі», – сказав глава компанії Джордж Армоян.

Як повідомлялося, раніше три компанії з «великої четвірки» Halliburton й Schlumberger і Baker Hughes заявили про дії, зумовлені війною росії проти України. Halliburton повністю припиняє діяльність в рф, а Schlumberger і Baker Hughes припиняють інвестиції.

Згодом швейцарська Weatherford стала останньою з «великої четвірки» нафтосервісних компаній, яка вирішила призупинити постачання й нові інвестиції в рф, а також розгортання нових технологій у росії.

Довідка enkorr

У «велику четвірку» нафтосервісних компаній входять Baker Hughes (BHI), Halliburton (HAL), Schlumberger (SLB) і Weatherford International (WFT).

Вони займаються бурінням свердловин, їх ремонтом, дослідженнями, будівництвом інфраструктури, а також обслуговуванням нафтопромислового обладнання.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти