У початок

Нафтосервісна Halliburton збільшила чистий прибуток більш ніж удвічі

У ІІІ кварталі 2022 року американська нафтосервісна Halliburton Co. збільшила чистий прибуток у 2,3 раза, виручку – у 1,4 раза. Так, чистий прибуток компанії у липні-вересні склав $544, або $0,6 у розрахунку на акцію, порівняно з $236 млн, або $0,26 на акцію, у третьому кварталі 2021 року.

Квартальний виторг Halliburton зріс до $5,36 млрд з $3,86 млрд роком раніше, зазначає «Інтерфакс».

Виручка в сегменті обладнання для свердловин і їх обслуговування (Completion and Production) збільшилася у третьому кварталі на 8%, до $3,1 млрд, у сегменті оцінки резервів і буріння свердловин (Drilling and Evaluation) – на 3%, до $2,2 млрд.

Виторг компанії від операцій у Північній Америці в липні-вересні збільшився на 9% порівняно з другим кварталом, до $2,6 млрд. Дохід від міжнародних операцій підвищився на 3%, до $2,7 млрд, зокрема в Латинській Америці — на 11%, на Близькому Сході і в Азії — на 6%. При цьому виторг у Європі, Африці й СНД знизився на 11%, що «майже повністю» обумовлено виходом компанії з росії й зниженням активності операцій у Північному морі, зазначили в Halliburton.

У третьому кварталі компанія завершила продаж російського підрозділу місцевій управлінській команді. Тепер вона володіє й керує колишнім бізнесом і активами Halliburton у Росії під назвою ТОВ «БурСервіс». Сама американська компанія більше не веде операції у росії. Піти з країни вона вирішила у березні.

Також зазначається, що з початку 2022 року капіталізація Halliburton зросла на 51%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти