У початок

Нафтопроводи Техасу майже на повній потужності — Bloomberg

Трубопроводи, що транспортують сиру нафту зі сланцевого басейну Америки, що є найбільшим виробником, до основних експортних центрів у Техасі, наближаються до межі пропускної спроможності. Про це повідомляє Bloomberg.

Оскільки видобуток сирої нафти в США досяг рекордних максимумів, ці обмеження трубопроводів можуть стримати експорт нафти з США в той час, коли нависла невизначеність в енергетичному й геополітичному просторах.

Bloomberg посилається на нові дані дослідницької компанії East Daley Analytics, яка повідомляє, що основні трубопроводи між Пермським басейном і трубопроводом порту «Корпус-Крісті» в цей час заповнені більш ніж на 90%. Це число може легко зрости до 94% або 95% до другої половини 2025 року.

«Хоча видобуток продовжуватиме зростати, буде складно, щоб цей додатковий видобуток досяг міжнародних покупців без достатнього простору для трубопроводів», – повідомляє видання.

Частину цієї сирої нафти, ймовірно, буде переспрямовано ​​в район Х'юстона, щоб зменшити навантаження. Зокрема трубопроводи Longhorn і BridgeTex компанії OneOK могли б служити альтернативними маршрутами транспортування сирої нафти до узбережжя Мексиканської затоки.

Тим часом розширення трубопроводу Gray Oak компанії Enbridge могло б допомогти усунути деякі вузькі місця на маршруті Корпус-Крісті.

Проте, як зазначається, East Daley оцінює, що навіть мета компанії зі збільшення пропускної спроможності лінії на 120 тис. барелів на день (б/д) не призведе до зниження загального регіонального використання нижче 90%.

Обмеження на експорт енергоносіїв із США стануть катастрофою для ЄС та інших великих торгових партнерів, які більше, ніж будь-коли, залежать від США.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти