У початок

Нафтопереробний завод у Шведті у червні досяг 70% потужності

Нафтопереробний завод у Шведті (РСК) оголосив громадськості, що в червні йому вдалося досягти 70% своєї переробної потужності. Раніше ця потужність упала до 50% через відмову від російських постачань. Про це повідомляє BiznesAlert.

«Завдяки зусиллям наших акціонерів нам вдалося забезпечити стабільні постачання сирої нафти. 20 червня 2023 року Rosneft Deutschland підписала угоду з «КазМунайГазом» (KMG). Контракт передбачає щомісячні постачання 100 тис. тонн казахстанської нафти з липня 2023 року до кінця 2024 року. Це ще один важливий крок до підвищення стійкості нафтопереробного заводу (НПЗ) й збільшення завантаження потужностей», — повідомляє Schwedt Refinery (PCK).

У своєму комюніке PCK також нагадала про плани енергетичної трансформації. Є два проєкти. Перший – закупівля водневого електролізу спільно з Siemens Energy. Другий – проєкт HYPE+ з ENERTRAG SE.

Нафтопереробний завод PCK — п'ятий за розміром у своєму роді в Німеччині. Розташований на східній півночі Німеччини, він постачальник палива для регіону німецької столиці й частини західної Польщі. Мажоритарним власником ПКК досі залишається російська компанія «роснєфть». Однак уряд Німеччини вирішив узяти на себе тимчасове управління російськими частками Schwedt.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти