У початок

«Нафтогаз» працює над додатковим захистом ПСГ України

«Нафтогаз» постійно працює над додатковим захистом українських підземних сховищ газу (ПСГ), повідомляє прес-служба компанії з посиланням на слова голови групи Олексія Чернишова.

З його слів, закачування і відбір газу іноземними трейдерами здійснюється в штатному режимі, попри російські атаки на газову інфраструктуру в березні-квітні 2024 року.

Станом на 10 серпня ПСГ країн Європейського Союзу заповнені на 87,3%, водночас пік закачування до ПСГ України минулого року припав на серпень-вересень і тривав у жовтні.

Водночас у вересні й жовтні в українських ПСГ залишиться багато вільного обсягу, тому «Нафтогаз» розраховує на збільшення темпів закачування газу трейдерами до своїх сховищ.

Як повідомлялося, наприкінці липня глава оператора ПСГ Роман Малютін пояснив, що закачування газу нерезидентами залежить від безлічі ринкових чинників: спред, наявність вільного ресурсу, стабільність постачань LNG і рівень запасів європейських сховищ.

У зв'язку з цим «Укртрансгаз» розраховує на активізацію закачування газу нерезидентами у ПСГ України в серпні-вересні, оскільки цільового рівня запасів у сховищах ЄС 90% має бути досягнуто в останній декаді серпня.

Як повідомлялося, Україна планує увійти в опалювальний сезон-2024/25 із запасами газу в ПСГ не менше, ніж 13 млрд куб. м.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти