У початок

Нафта слабко дорожчає після зростання минулого тижня

Ціни на нафту демонструють помірне зростання вранці у понеділок після активного підйому за підсумками минулого тижня.

Вартість травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:07 за київським часом становить $75,12 за барель, що на $0,13 (0,17%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів минулої п'ятниці ці контракти здешевшали на $0,92 (1,2%), до $74,99 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $69,4 за барель, що на $0,14 (0,2%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Минулої п'ятниці контракт знизився в ціні на $0,7 (1%), до $69,26 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent виріс у ціні на 2,8%, WTI – на 3,5%, дещо відновившись після обвалу до багаторічних мінімумів тижнем раніше.

«Ціни на нафту, які багато в чому стали жертвою волатильності на світових ринках, зуміли відновитися в короткостроковій перспективі, хоча Brent все ще коштує на 10% менше, ніж на початку року, – зазначила аналітик сировинного сектору в Commerzbank Барбара Ламбрехт. – З одного боку, це пов'язано з, як і раніше, високими ризиками, а з іншого – з несподівано високим рівнем пропозиції».

Стівен Іннес із SPI Asset Management вказав на хороші показники китайської економіки і спрогнозував, що на нафтовому ринку може виявитися невеликий дефіцит на середину року.

Тим часом кількість нафтових бурових установок, що діють, в США минулого тижня збільшилася на 4 одиниці і склала 593, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes. На тиждень раніше показник падав до мінімуму за дев'ять місяців.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти