У початок

Нафта продовжує дешевшати, Brent опустилася до $93,83 за барель

Ціни на нафту опускаються третю сесію поспіль уранці в середу на побоюваннях щодо світової економіки й посиленні антиковідних обмежень у Китаї.

Вартість грудневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за Києвом становить $93,83 за барель, що на $0,46 (0,49%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здешевшали на $1,90, до $94,29 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $88,79 за барель, що на $0,56 (0,63%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. На закриття минулої сесії вартість цих контрактів знизилася на $1,78, до $89,35 за барель.

Напередодні Міжнародний валютний фонд знизив прогноз зростання світової економіки на 2023 рік до 2,7% порівняно з липневими 2,9%. Прогноз на 2022 рік було залишено без змін: МВФ, як і раніше, очікує зростання глобального ВВП на 3,2%.

МВФ також закликав центробанки продовжити боротьбу з інфляцією, незважаючи на побоювання ринку, що це може призвести до спаду в економіці.

Увагу трейдерів цього тижня буде спрямовано на публікацію даних про інфляцію у США у четвер. Опитані FactSet аналітики в середньому очікують, що у вересні вона сповільнилася до 8,1% із серпневих 8,3%. У помісячному вираженні ціни, як очікується, зросли на 0,2% після зростання на 0,1% місяцем раніше.

Тим часом Шанхай і низка інших найбільших міст КНР посилили тестування мешканців на коронавірус до найактивнішого рівня із серпня й запровадили обмеження на поїздки, пише видання Barron's.

«Китайська влада сигналізує про те, що не має наміру пом'якшувати свою політику боротьби з коронавірусом, що посилює ситуацію в плані попиту», — зазначають аналітики ANZ Research.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти