У початок

Нафта продовжує дешевшати, Brent – $85,60 за барель

Ціни на нафту продовжують знижуватися вранці у понеділок після обвалу до січневих мінімумів наприкінці минулого тижня.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:12 за київським часом у понеділок склала $85,60 за барель, що на $0,55 (0,64%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів минулої п'ятниці ці контракти впали в ціні на $4,31 (4,8%), до $86,15 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) склала на цей час $78,28 за барель, що на $0,46 (0,57%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. На закриття минулої сесії вартість цих контрактів впала на $4,75 (5,7%), до $78,74 за барель.

За минулий тиждень Brent втратила 5,7% вартості, WTI – 7,1%, причому обидві марки завершили торги на мінімальних позначках із січня.

Головна причина недавнього падіння цін на нафту – побоювання світової рецесії, що торкнулися всіх фінансових ринків, – обвалила акції й викликала зростання прибутковості облігацій, а також зміцнення долара, пише MarketWatch.

«Нафта впала заодно з рештою фінансових ринків, оскільки трейдерів охопили страхи значної рецесії, – сказав фінансовий директор Velandera Energy Partners Маніш Радж. – Величезна геополітична напруженість, рекордна за десятиліття інфляція і зростаючий долар, безперечно сприяють зниженню попиту на нафту».

Трейдери також стежать за обговоренням нового пакету антиросійських санкцій, які можуть торкнутися нафтогазового сектору, зазначає CNBC.

«Велике питання для прогнозування цін на нафту на найближчі кілька кварталів полягає в тому, як очікуване зниження попиту накладатиметься на санкції ЄС. Ринку все ще буде важко знайти заміну російської нафти», – написав аналітик Commonwealth Bank Вівек Дхар, який очікує, що Brent може повернутися до позначки $100 за барель у четвертому кварталі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти