У початок

Нафта продовжує дешевшати, Brent — $122,43 за барель

Ціни на нафту помірно знижуються вранці в п'ятницю, завершивши попередню сесію в невеликому мінусі через побоювання запровадження нових локдаунів у Китаї.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:05 КСК у п'ятницю становить $122,43 за барель, що на $0,64 (0,52%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер контракт здешевшав на $0,51 – до $123,07 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $120,90 за барель, що на $0,61 (0,5%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів знизилася $0,60 до $121,51 за барель.

Влада Шанхая, яка скасувала локдаун на початку червня, оголосила про намір закрити сім районів міста в суботу для проведення масового тестування на COVID-19, повідомляє агентство Bloomberg. Нові обмеження ставлять під сумнів перспективу відновлення попиту на нафту в КНР, зазначають експерти.

Тим часом раніше Міненерго США повідомило, що запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 2,02 млн барелів, при цьому товарні резерви бензину знизилися на 812 тис. барелів.

«Складно очікувати зниження цін на нафту протягом найближчих місяців, оскільки ринок бензину, мабуть, продовжуватиме стискатися в міру того, як літній автомобільний сезон входить в активну фазу», — сказав аналітик ING Уоррен Паттерсон.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти