У початок

Нафта прискорила падіння, Brent опустилася до $94 за барель

Ціни на нафту посилили зниження вдень у вівторок на побоюваннях щодо глобального попиту на пальне і через зміцнення курсу долара, пише «Інтерфакс-Україна».

Грудневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:30 кск здешевшали на $2,14 (2,22%) – до $94,05 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $2,28 (2,5%) – до $88,85 за барель.

Напередодні Brent здешевшала на 1,8%, WTI – на 1,6% після публікації даних про те, що індекс менеджерів із закупівель (PMI) у сфері послуг Китаю, що розраховується Caixin Media Co. і S&P Global, у вересні впав до 49,3 пункту з 55 пунктів у серпні.

Значення індексу нижче за 50 пунктів свідчить про падіння ділової активності у сфері послуг. Індикатор у другій за величиною економіці світу і найбільшому імпортері палива опустився нижче за цю позначку вперше за чотири місяці.

Тим часом Шанхай і низка інших найбільших міст КНР посилили тестування мешканців на коронавірус до найактивнішого рівня із серпня і ввели обмеження на поїздки, пише видання Barron's. Такі заходи може бути пов'язано з 20-им з'їздом компартії Китаю, який розпочнеться у Пекіні 16 жовтня.

Додатковий тиск на котирування чинить сильний долар, який продовжує зміцнюватися на заявах керівництва Федеральної резервної системи (ФРС).

На початок наступного року рівень ключової процентної ставки в США може трохи перевищити 4,5%, вважає голова Федерального резервного банку (ФРБ) Чикаго Чарльз Еванс. З його слів, Федрезерву потрібно буде утримувати ставку на високому рівні протягом деякого часу, щоб охолодити економіку й ринок праці.

Тим часом заступник голови ФРС Лейл Брейнард напередодні наголосила на необхідності посилення грошово-кредитної політики для уповільнення інфляції, але додала, що рішення Центробанку залежатимуть від статданих, що надходять.

«Федрезерв, ймовірно, підвищить ставку ще на 75 базисних пунктів у листопаді, що зміцнить долар і обмежить зростання нафтових котирувань», – написали аналітики Schneider Electric.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти