У початок

Нафта посилила зниження, Brent подешевшала до $78,7/бар.

Зниження цін на нафту прискорилося вдень у понеділок після повідомлень ЗМІ про поновлення видобутку на двох із трьох лівійських родовищ, де він припинявся через протести.

Вересневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:57 за київським часом подешевшали на $1,16 (1,45%) — до $78,71 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Котирування ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до вказаного часу знизилися на $1,09 (1,45%) — до $74,23 за барель.

Протягом минулого тижня Brent піднялася в ціні на 1,8%, WTI — на 2,1%. Обидві марки завершили у плюсі третій тиждень поспіль, що стало найдовшою серією тижневих підйомів із квітня.

У неділю телеканал Al Jazeera з посиланням на офіційних осіб повідомив про поновлення видобутку на родовищах Аль-Шарара та Аль-Філь у Лівії, де виробництво було припинено минулого тижня через акції протесту проти арешту колишнього міністра фінансів Фараджа Буматарі.

Негативним чинником ринку нафти також стали гірші, ніж очікувалося, дані про ВВП КНР.

Як повідомлялося, китайська економіка у другому кварталі 2023 року зросла на 6,3% у річному вираженні після підйому на 4,5% у першому кварталі. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав підвищення на 7,3%, респонденти The Wall Street Journal прогнозували в середньому 6,9%.

«Китай залишається антидотом для «бичачих» настроїв, — сказав аналітик PVM Oil Associates Ltd. Джон Еванс. — Раніше статданих із КНР чекали з певною часткою надії. Тепер ситуація в найбільшій економіці Азії грає на руку «ведмедям».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти