У початок

Нафта помірно дорожчає після зростання на минулому тижні

Ціни на нафту помірно зростають у понеділок вранці після підвищення за підсумками минулого тижня.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:20 кск у понеділок становить $113,35 за барель, що на $0,8 (0,71%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти здорожчали на $0,51 (0,4%), до $112,55 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $110,88 за барель, що на $0,6 (0,55%) більше за підсумкове значення попередньої сесії. У п'ятницю вартість цих контрактів зросла на $0,39 (0,4%), до $110,28 за барель.

Минулого тижня нафтові котирування завершили впевненим зростанням: WTI додала в ціні близько 2,5%, Brent — близько 1% на тлі занепокоєння інвесторів щодо пропозиції.

«Увага нафтового ринку коливається між посиленням грошово-кредитної політики, що викликає економічний спад, і зниженням пропозиції нафтової продукції у світі», — зазначив аналітик Saxo Bank Оле Хансен.

Експерт також додав, що ситуація може погіршитися в міру того, як влада Китаю знімає коронавірусні обмеження в Шанхаї, і попит підвищується ще більше, а постачання нафти на світовому ринку стає все більш обмеженим через конфлікт, що триває в Україні.

Водночас певний тиск на ринок чинить загальний спад на фондових ринках. «Нафті важко утримуватися у плюсі ​​в той час, як фондовим індексам доводиться не солодко», — вважає Роберт Ягер із Mizuho Securities.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти