У початок

Нафта дорожчає, Brent — $120 за барель

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 КСК у понеділок становить $120,61 за барель, що на $0,89 (0,74%) вище за ціну на закриття попередньої сесії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $119,73 за барель, що на $0,86 (0,72%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. У п'ятницю вартість цих контрактів збільшилася на $2 (1,7%), до $118,87 за барель.

За підсумками минулого тижня ціна на Brent збільшилася на 3,6%, на WTI – на 3,3%.

Як зазначається, нафта дорожчає в понеділок на тлі більш суттєвого, ніж очікувалося, зростання цін для азіатських покупців. Таке рішення було сприйняте ринком як сигнал упевненості Саудівської Аравії в зростанні попиту на нафту, зазначає агентство Bloomberg.

Saudi Aramco повідомила в неділю, що підніме ціни в липні на всі сорти нафти, що експортується, для країн Азії, Північно-Західної Європи і Середземномор'я. Ціни на нафту, що експортується в США, наступного місяця залишаться на рівні червня.

Вартість основного сорту Arab Light, що постачається в Азію, збільшиться на $2,1 за барель. У результаті він коштуватиме на $6,5 за барель більше, ніж кошик нафти Омана й Дубая. Експерти, опитані агентством Bloomberg, у середньому прогнозували зростання на $1,5 за барель.

«Сезон пікового попиту на енергоресурс уже настав, — зазначає аналітик Cinda Securities Co. в Шанхаї Чень Шусянь. — Активізація автомобільних поїздок у США і Європі сприятиме зростанню споживання енергоресурсів. При цьому в Китаї попит також підвищуватиметься завдяки зняттю карантинних обмежень».

Влада Пекіна у вихідні оголосила, що ситуація в столиці КНР повертається до норми, і основну частину антиковідних обмежень буде скасовано. Зокрема, у понеділок відновлюється робота громадського транспорту у більшості районів міста, що дозволить людям повернутися на робочі місця.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти