У початок

Нафта дешевшає на понад 1,5%, Brent — $91,83 за барель

Ціни на нафту перейшли до зниження під час торгів у вівторок, опускаючись більш ніж на 1,5%.

Тиск на нафтовий ринок чинять побоювання з приводу рецесії у світовій економіці й слабкого попиту на нафту, особливо в Китаї, пише Trading Economics.

Вартість грудневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:01 за Києвом у вівторок становить $91,83 за барель, що на $1,43 (1,53%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $1,31 (1,55%), до $83,27 за барель.

Опубліковані напередодні статдані з Китаю, який є найбільшим світовим імпортером нафти, були неоднозначними. Зростання ВВП країни у третьому кварталі перевищило прогнози, тоді як вересневе підвищення роздрібних продажів було мінімальним за 4 місяці, а збільшення імпорту не виправдало очікувань експертів.

Крім того, повідомлення про запровадження карантинних обмежень у великому китайському місті Гуанчжоу послабили апетит до ризику на світових ринках, включаючи нафтовий.

Трейдери оцінюють як сигнали послаблення глобального економічного зростання, так і перспективи зниження пропозиції палива на світовому ринку. Зокрема, інвестори чекають деталей плану введення цінової стелі для російської нафти, що просувається США, пише агентство Bloomberg.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти