У початок

Нафта Brent здешевшала до $99 за барель

Ціни на нафту продовжують падати у вівторок вранці після різкого зниження за підсумками торгів попереднього дня. Ринок стурбований перспективами уповільнення економічного зростання, що може негативно вплинути на попит на пальне.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 у вівторок становить $99,08 за барель, що на $0,95 (0,95%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти опустилися у ціні на $3,94 (3,8%), до $100,03 за барель.

Ціна ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $93,12 за барель, що на $0,77 (0,82%) менше від підсумкового значення попередньої сесії. На час закриття ринку в понеділок вартість цих контрактів впала на $4,73 (4,8%), до $93,89 за барель.

Ф'ючерси на WTI можуть протестувати рівень підтримки в районі $93 за барель цього тижня на тлі зростання інтересу до продажу контрактів, сказав старший аналітик сировинного ринку в Schneider Electric Брайан Суон. «Нафтовий комплекс завмер на побоюваннях рецесії й новинах про зростання видобутку в Лівії», – додав він.

Іншою подією, яка чинила тиск на котирування, стали статдані з Китаю й США з промислової активності.

Індекс активності промислового сектору в Китаї в липні несподівано впав нижче 50 пунктів – позначки, що відокремлює зростання від зниження. У США липневий індикатор ділової активності у виробничому секторі хоч і залишився вищим за 50 пунктів, але опинився на мінімальній позначці за останні два роки – 52,8 пункта.

Ринок чекає на підсумки чергового засідання міністрів країн ОПЕК+, яке відбудеться в середу. Очікується, що коаліція підтвердить рівень збільшення видобутку нафти у вересні, попри заклики США активніше нарощувати виробництво.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти