У початок

Нафта Brent здешевшала до $95,05 за барель

Нафта Brent дешевшає у вівторок після підйому напередодні рішення ОПЕК+ про незначне скорочення видобутку нафти.

У США основні торги у понеділок не проводились через вихідний день (День праці).

На ринок у вівторок тиснуть новини про розширення карантинних обмежень у Китаї, що посилюють побоювання ринку щодо перспектив попиту на енергоресурси у КНР. Крім Ченду, столиці провінції Сичуань, локдаун було введено в місті Гуйян із населенням 6 млн осіб, що розташоване в провінції Гуйчжоу.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:20 у вівторок становить $95,05 за барель, що на $0,69 (0,72%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти здорожчали на $2,72 (2,9%), до $95,74 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $88,64 за барель, що на $1,77 (2,04%) вище за підсумкове значення попередньої сесії.

«Скорочення видобутку ОПЕК+ навряд чи можна вважати подією з погляду балансу попиту і пропозиції, – зазначає аналітик ING Groep NV у Сінгапурі Уоррен Паттерсон, слова якого наводить агентство Bloomberg. – Я вважаю, що ситуація на ринку, як і раніше, буде визначатися побоюваннями щодо перспектив попиту на нафту, особливо з урахуванням того, що дедалі більше міст Китаю закривається на карантин».

Як повідомлялося, міністри країн ОПЕК+ у понеділок ухвалили рішення знизити квоту з видобутку нафти в жовтні на 100 тисяч барелів на добу по відношенню до вересня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти