У початок

Нафта Brent здешевшала до $113,88 за барель

Ціни на нафту помірно знижуються вранці у вівторок після суттєвого зростання напередодні. Вартість липневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:08 за КСК становить $113,88 за барель, що на $0,36 (0,32%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти здорожчали на $2,69 (2,4%), до $114,24 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $113,73 за барель, що на $0,47 (0,41%) менше від підсумкового значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів зросла на $3,71 (3,4%), до $114,2 за барель.

Котирування північноамериканської нафти марки WTI виросли сильніше, ніж вартість північноморського бенчмарку Brent, і ці два контракти практично зрівнялися в ціні. Причиною цього є різке зростання цін на бензин у США. Червневі ф'ючерси на бензин на NYMEX напередодні вперше в історії перевищили позначку $4 за галон.

«Послідовне скорочення запасів в останні тижні призвело до того, що резерви бензину в США опустилися істотно нижче від середнього рівня за п'ять років для цієї пори року, що відображає дефіцит постачань, — зазначив аналітик ING Уоррен Паттерсон. — Нафтопереробні заводи збільшили завантаженість потужностей минулого тижня, проте дефіцит зберігається».

Також ринок стежить за ситуацією з коронавірусом у Китаї. У понеділок у Шанхаї відновили роботу магазини, ресторани й торгові центри, хоч і в обмеженому режимі, повідомляє MarketWatch, що дозволяє казати про деяке скорочення захворюваності.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти