У початок

Нафта Brent здешевшала до $111 за барель

Ціни на нафту продовжують знижуватися після різкого обвалу напередодні на побоюваннях падіння попиту в Китаї через жорсткі обмеження, що запроваджуються Пекіном у відповідь на зростання захворюваності на COVID-19.

Спалах коронавірусу в Китаї є найбільшим з початку пандемії, зазначає Bloomberg. Нині понад 62 млн осіб у КНР або вже перебувають під обмеженнями, або скоро опиняться під ними.

Влада Шанхаю з понеділка закрила на чотири дні східну частину міста, в якій розташовано фінансовий район та індустріальні парки, для проведення масового тестування громадян. Надалі також на чотири дні буде закрито західну частину міста.

За оцінками Rystad Energy, локдаун у Шанхаї може призвести до скорочення попиту на нафту на 200 тис. барелів на добу (б/д).

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за КСК у вівторок становить $110,71 за барель, що на $1,77 (1,57%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти здешевшали на $8,17 (6,8%), до $112,48 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $104,77 за барель, що на $1,19 (1,12%) нижче від підсумкового значення попередньої сесії. У понеділок вартість цих контрактів впала на $7,94 (7%), до $105,96 за барель.

Зростання захворюваності на COVID-19 додає волатильності нафтовому ринку в умовах російсько-українського конфлікту, а також напруженості на Близькому Сході.

Тим часом країни ОПЕК+ готуються провести чергову зустріч у четвер для обговорення планів щодо обсягів видобутку нафти у травні. Нещодавні заяви представників групи дозволяють припустити, що ОПЕК+ вирішить збільшити видобуток відповідно до узгодженого раніше графіка.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти