У початок

Нафта Brent здешевшала до $105,8 за барель після зростання напередодні

Ціни на нафту помірно опускаються під час азіатських торгів у вівторок після активного зростання напередодні. 

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 у вівторок становить $105,78 за барель, що на $0,49 (0,46%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти зросли у ціні на $5,11 (5,1%), до $106,27 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $102,3 за барель, що на $0,3 (0,29%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття ринку в понеділок вартість цих контрактів збільшилася на $5,01 (5,1%), до $102,60 за барель.

Зростання цін напередодні було викликане двома головними чинниками: оцінкою учасниками ринку підсумків візиту президента США Джо Байдена до Саудівської Аравії й падінням курсу долара.

Як повідомлялося, Байден обговорив із керівництвом Саудівської Аравії питання постачання нафти на світовий ринок і назвав цю дискусію «позитивною», проте інвестори вважали, що країна не суттєво збільшуватиме видобуток і експорт палива.

«ОПЕК+ продовжить контролювати нафтові постачання, і одна країна не зможе визначити розмір постачань. Принаймні саме таке посилання трейдери отримали від візиту Байдена в Саудівську Аравію», — зазначив старший ринковий аналітик AvaTrade Наїм Аслам.

Тим часом курс долара, який значно зріс останніми тижнями на очікуваннях посилення грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи (ФРС), знизився в понеділок до основних світових валют, що надало додаткову підтримку нафтовим котируванням.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти