У початок

Нафта Brent завершує лютий зниженням до $82,59 за барель

Ціни на нафту піднімаються у вівторок, але завершують лютий зниженням.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:10 за київським часом у вівторок становить $82,59 барель, що на $0,14 (0,17%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти здешевшали на $0,71 (0,9%), до $82,45 за барель.

Термін біржового обігу квітневих контрактів спливає із завершенням сесії у вівторок. Травневі ф'ючерси, що торгуються активніше, на Brent здорожчали під час торгів на $0,16 (0,2%) – до $82,2 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на цей час на $0,22 (0,29%), до $75,9 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів зменшилася на $0,64 (0,8%), до $75,68 за барель.

З початку лютого сорт Brent здешевшав на 2,5%, WTI – на 4%. Нафтовий ринок завершує в мінусі четвертий місяць поспіль на тлі посилення грошово-кредитної політики в США, а також зростання запасів нафти в країні, за недостатньо швидкого відновлення попиту в Китаї.

«Дані з КНР говорять про зростання мобільності в країні після зняття карантинних обмежень, однак ринку необхідні конкретніші сигнали підйому ділової активності», – зазначає аналітик Saxo Capital Markets Pte. Чару Чанана, слова якої наводить агентство Bloomberg.

Сигнали стійкості інфляції в Штатах говорять на користь подальшого підйому базової ставки Федеральною резервною системою (ФРС) і її тривалого збереження на рівні, який стримуватиме економічну активність. Посилення політики Федрезервом також сприяє зміцненню долара США, що негативно позначається на сировинних ринках.

Тим часом запаси нафти у Штатах перебувають на максимумі із травня 2021 року. Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, зросли за підсумками восьмого тижня поспіль і досягли найвищого рівня з червня 2021 року.

Глава Vitol Group Рассел Харді очікує, що цього року, але дещо пізніше, ціни на нафту піднімуться вище за $100 за барель.

«Попит на нафту, ймовірно, підніметься до рекордних максимумів у другому півріччі, – заявив Харді в інтерв'ю Bloomberg. – Перспектива підвищення цін до $90-100 за барель у другій половині року цілком реальна».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти