У початок

Нафта Brent різко здешевшала до $108 за барель після зростання напередодні

Ціни на нафту активно знижуються під час ранкових торгів у четвер після суттєвого зростання напередодні. Трейдери чекають, коли Вашингтон оголосить заходи з підтримки американських споживачів на тлі зростання цін на енергоносії, а також оцінюють опубліковані напередодні дані щодо скорочення запасів палива в США.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:06 за київським часом у четвер становить $107,98 за барель, що на $5,47 (4,82%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти здорожчали на $3,22 (2,9%), до $113,45 за барель.

Травневий контракт на Brent у четвер торгується останній день. Активніший червневий контракт падає в ціні на $5,27 (4,73%), до $106,17 за барель.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден представить у четвер низку заходів, спрямованих на зниження цін на енергоносії на американському ринку.

Білий дім не наводить деталей, але агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела повідомляє, що адміністрація Байдена розглядає можливість вивільнення приблизно 1 млн барелів нафти на добу (б/д) зі стратегічних запасів США протягом кількох місяців для боротьби зі зростанням цін на бензин і нестачею постачання.

«Проблеми, які ми спостерігаємо у зв'язку з діями росії, мають середньостроковий і довготривалий характер, тоді як вивільнення нафти зі стратегічних резервів, на жаль, є короткостроковим рішенням», — зазначив аналітик ING Уоррен Пітерсон.

Тим часом напередодні стало відомо, що комерційні запаси нафти в США на тижні, що завершився 25 березня, впали на 3,45 млн. барелів. Експерти, опитані агентством Bloomberg, очікували меншого зниження — на 2 млн барелів.

Водночас резерви бензину зросли на 785 тис. барелів і склали 238,83 млн. барелів, дистилятів — на 1,4 млн. барелів, до 113,53 млн. барелів. Аналітики прогнозували зменшення запасів бензину на 1,6 млн барелів і падіння запасів дистилятів на 1,5 млн барелів

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти