У початок

Націоналізованою часткою Shell цікавляться іноземні компанії – ФДМУ

Фонд держмайна України (ФДМУ) планує виставити націоналізовані 49% мережі АЗС Shell в Україні на приватизаційний аукціон: інтерес до купівлі виявляють як українські, так і закордонні нафтові компанії. Про це заявив голова ФДМУ Віталій Коваль в інтерв'ю Forbes Україна.

«До націоналізованої частки заправок Shell дуже жвавий інтерес на ринку не тільки українських, але й закордонних нафтових груп», — сказав Коваль. При цьому він не озвучив назв цих компаній.

Голова ФДМУ додав, що також буде радий, якщо Shell сам викупить цю частку на приватизаційному аукціоні.

Нагадаємо, раніше Вищий антикорупційний суд відмовив Міністерству юстиції у стягненні в дохід держави 49% ТОВ «Альянс Холдинг», яке управляє мережею автозаправних станцій Shell в Україні.

У лютому ВАКС задовольнив позов Міністерства юстиції про націоналізацію українських активів підсанкційного російського олігарха едуарда худайнатова.

Апеляційна палата ВАКС задовольнила клопотання Міністерства юстиції про стягнення в дохід держави українських активів росіянина едуарда худайнатова у вигляді 49% ТОВ «Альянс Холдинг», яке керує АЗС Shell.

Після цього Фонд держмайна отримав санкційні активи росіянина едуарда худайнатова, зокрема 49% ТОВ «Альянс Холдинг», яке керує українською мережею автозаправних станцій під брендом Shell.

Фонд держмайна планує виставити націоналізовану частку 49% мережі АЗС Shell на відкритий аукціон і не пропонуватиме викупити її глобальній компанії Shell.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти