У початок

Нацкомісія засекретила дані про видобуток газу в Україні

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на час воєнного стану розширила перелік інформації, що стосується об'єктів енергетики, доступ до якої буде обмежено.

Відповідне доповнення до постанови регулятора №349 від 26 березня щодо захисту інформації в умовах воєнногоо стану, зокрема щодо об'єктів критичної інфраструктури, затверджено постановою НКРЕКП на засіданні у середу, 20 квітня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з постановою, відтепер до інформації, доступ до якої має бути закрито на сайтах ліцензіатів, належать обсяги видобутку, споживання, зберігання, відвантаження ресурсів, зокрема вугілля й вуглеводнів, а також дані логістики енергоресурсів із зазначенням маршрутів, місць тимчасового і постійного зберігання.

Крім того, закритою інформацією є плани переміщення матеріально-технічних цінностей, кількість і якість обладнання, що є в наявності, та технічна здатність підприємства, а також інша інформація, яка може ідентифікувати об'єкти критичної інфраструктури або створювати уявлення про потенціал об'єкта в енергосистемі України.

Постановою передбачено, що також не повинні розголошуватись персональні дані працівників енергетичного сектору із зазначенням місця роботи і посади.

Також не можна розміщувати на сайтах відомості про місця запланованих ремонтних і відновлювальних робіт та процеси проведення таких робіт у реальному часі, як і відомості про місця руйнування об'єктів і елементів інфраструктури внаслідок бойових дій, місця потрапляння снарядів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти