У початок

НАБУ оголосило підозру віцепрезиденту «Укрнафти» Кудіну

НАБУ і САП повідомили про підозру ще одному учаснику очолюваної ексголовою ФДМУ Дмитром Сенниченком злочинної організації, діяльність якої призвела до понад 400 млн грн збитків державі. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Як зазначають у бюро, йдеться про колишнього першого заступника голови ФДМУ (2021 рік), який є чинним посадовцем ПАТ «Укрнафта». Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 255 КК України.

За даними «Економічної правди», йдеться про Дениса Кудіна, який у лютому 2023 року став виконавчим віцепрезидентом з питань корпоративної стратегії та розвитку у ПАТ «Укрнафта».

До цього працював першим заступником міністра економіки України, перед цим був заступником Сенниченка у ФДМУ.

У минулому Кудін працював разом із головою «Укрнафти» Сергієм Корецьким у WOG, звідки пішов на початку 2018 року.

Згодом Кудін у Facebook підтвердив отримання підозри. «Сьогодні мені вручено повідомлення про підозру від НАБУ, що стало для мене повною несподіванкою. Підозра стосується мого періоду роботи у Фонді держмайна.

Для мене принципово важливо розібратись у цій справі, щоб ані у детективів, ані у суддів, ані у суспільства не було запитань щодо цього періоду моєї роботи. Буду доводити свою невинуватість у законний спосіб», — написав Кудін.

«За версією слідства, ексголова ФДМУ разом зі спільниками поставив «своїх» людей директорами АТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) та АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК).

Ті ж укладали договори з наперед визначеними компаніями й продавали продукцію за заниженими цінами. Різницю у вартості виводили і конвертували в інтересах злочинної організації», — йдеться у повідомленні.

Загалом у зазначеному кримінальному провадженні вже 11 підозрюваних.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти