У початок

На Житомирщині затримали водія, який перевозив ДП без документів

Поліцейські затримали у Звягельському районі Житомирської області автомобіль з дизельним пальним без необхідних документів. Про це повідомляється на сайті ГУ НП в Житомирській області.  

«13 червня патрульні Звягельського райвідділу зупинили водія автомобіля «Volkswagen LT35» для перевірки. За кермом перебував 20-річний житель Рівненщини. Під час спілкування з правоохоронцями молодик помітно нервував. Під час подальшого огляду транспортного засобу поліцейські виявили, що хлопець перевозить 850 л дизельного палива без будь-яких документів. Пояснення з цього приводу керманич надати відмовився», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-службі Звягельського райвідділу поліції, на водія поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП. Автомобіль і вантаж правоохоронці вилучили, а зібрані матеріали буде скеровано до суду для прийняття відповідного рішення.

Чоловікові за такі дії, згідно з чинним законодавством, може загрожувати накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в межах 1,342–2,684 млн грн, з конфіскацією пального і автівки.

Нагадаємо, до перевезення бензину й дизпального, які відповідно до законодавства є небезпечними вантажами, є низка вимог. Зокрема ПДР передбачено, що у переносних паливних ємностях (наприклад каністрах) можна перевозити не більше 60 л палива на одну транспортну одиницю. В іншому разі паливо перевозиться з дотриманням необхідних вимог до тари, транспорту й підготовки водіїв.

Ці обмеження не поширюються на рідке паливо, яке міститься в паливних баках транспортного засобу (ТЗ). У такому разі загальна місткість вбудованих паливних баків не повинна перевищувати 1 500 л на один ТЗ, а місткість бака, встановленого на причепі, не повинна перевищувати 500 л.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти