У початок

На Закарпатті затримали газовоз, нашпигований цигарками (фото)

На кордоні з Румунією закарпатські митники спільно з прикордонниками демонтували газову цистерну, нашпиговану 215 ящиками сигарет, орієнтовною загальною вартістю понад 5,6 млн грн. Про це повідомляє Державна митна служба.

«Під час проходження митного контролю перевізник надав документи і запевняв, що їде в Румунію порожнім для завантаження цистерни газом», — йдеться у повідомленні.

Проте під час ретельної перевірки цистерни увагу митників привернув нехарактерний звук як для порожньої ємності. Крім того, виявлено підфарбування шурупів у передній частині цистерни, що говорило про можливий сторонній доступ до внутрішньої частини ємності цистерни.

Зазначається, що інспектори переспрямували транспортний засіб із цистерною на контрольне зважуваня, яке показало суттєву різницю між зазначеною у документах – на 2,5 тонни більше.

«Оскільки на митному посту «Дякове» відсутнє стаціонарне скануюче обладнання, було вирішено провести рентген цистерни на митному посту «Ужгород». Результат сканера не забарився – підтвердив наявність сторінніх вкладень. Ними виявились сигарети», — зазначають митники.

В середині цистерни було виявлено сотні ящиків сигарет різних торгових марок. Інспектори дістали 215 коробок тютюнових виробів (близько 107,5 тис. пачок).

Усі сигарети без акцизних марок. Орієнтовна загальна вартість предметів правопорушення – понад 5,6 млн грн, цистерни – до 2 млн грн.

«Наразі відносно перевізника митники складають протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України, яка передбачає не лише штраф обсягом 100% вартості незаконних товарів, а їх конфіскацію разом із напівпричепом, що використовувався для переміщення прихованих тютюнових виробів у тайниках», — йдеться у повідомленні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти