У початок

На західному кордоні запрацювала система «єЧерга» для вантажівок

У пунктах пропуску з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією і Молдовою запрацювала система «єЧерга». Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Проєкт впроваджуватиметься поетапно. Цього тижня вже запрацювала реєстрація до «єЧерги» для вантажного автотранспорту в 16 пунктах пропуску через державний кордон. Для автобусів запис буде доступним попередньо з липня, а для легкових автомобілів – із серпня цього року», – ідеться у повідомленні.

Послуга запису в електронну чергу для перетину кордону водіями вантажівок доступна на сайті echerha.gov.ua або у мобільному застосунку «єЧерга».

Послугою можуть скористатися водії вантажівок, які планують перетинати кордон в наступних пунктах пропуску: «Ягодин – Дорогуськ», «Рава-Руська – Хребенне», «Краківець – Корчова», «Шегині – Медика», «Устилуг – Зосин», «Нижанковичі – Мальховіце» (місце перетину кордону), «Ужгород – Вишнє-Нємецьке», «Тиса (Чоп) – Захонь», «Порубне – Сірет», «Могилів-Подільський – Отач», «Дякове – Халмеу», «Мамалига – Крива», «Старокозаче – Тудора», «Виноградівка – Вулкенєшть», «Орлівка – Ісакча», «Рені – Джюрджюлешть».

Зареєструвавшись у відповідному застосунку, водій отримуватиме інформацію про статус у черзі, її просування і час прибуття у пункт пропуску.

Час запуску прогнозується від проєктної пропускної здатності кожного пункту пропуску й швидкості оформлення транспортних засобів на суміжній стороні.

Інструкції для реєстрації доступні трьома мовами за посиланнями: українською, англійською, польською. Незабаром можна буде скористатись інструкціями угорською, румунською, турецькою й словацькою мовами.

Нагадаємо, минулого тижня у пункті пропуску «Ягодин–Дорохуськ» обмежили рух вантажівок до 3 червня. Як повідомляв enkorr, 4 травня розпочалася акція протесту польських перевізників, унаслідок чого польська сторона призупинила оформлення вантажних автомобілів на в’їзному й виїзному напрямках. Також учасники ринку казали про утворення довгих черг на КПП «Рава-Руська–Хребенне» через часткове переспрямування вантажівок з Дорохуська й повільної роботи польської митниці.

Ситуація з перетином польського кордону почала погіршуватися ще у квітні, коли на головному для паливних компаній пункті «Ягодин–Дорохуськ» закрили «зелений коридор» і запровадили електронну чергу. У понеділок, 8 травня, Міністерство інфраструктури повідомило, що знайшло рішення для розблокування пункту «Ягодин–Дорохуськ». Але поки що ситуація залишається напруженою.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти