У початок

На туапсинському НПЗ в росії сталася пожежа

У ніч на 25 січня на великому нафтопереробному заводі, що належить «роснєфті», у південному російському місті туапсе, сталася пожежа, повідомляє Reuters.

Тож завод долучився до багатьох об’єктів енергетичної інфраструктури, які минулого тижня постраждали від пожежі або атак безпілотників по всій росії. За даними російських ЗМІ, зайнялася вакуумна установка, причини пожежі не повідомляються.

Завод — єдиний великий НПЗ завод в росії, розташований на березі Чорного моря. Він — один із найстаріших у країні й був побудований 1929 року. Нафтопереробний завод зазнав багаторазових модернізацій. 2013 року на заводі було введено в експлуатацію нову установку первинної переробки нафти. Його річна потужність становить 12 млн метричних тонн (240 тис. барелів на день).

Туапсинський НПЗ — один з великих експортерів нафтопродуктів. Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», 2023 року з порту «туапсе» було відправлено 5,87 млн тонн дизпального й газойлю. Найбільшими напрямками постачань були Туреччина (2,43 млн тонн) й Саудівська Аравія (1,41 млн тонн).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти