У початок

На тлі дефіциту пального в Україні зріс попит на електромобілі — ЗМІ

Як свідчить статистика, українці дедалі частіше почали надавати перевагу машинам на електротязі. Про це повідомляє портал «Автоцентр».

Зазначається, що за останній місяць попит на електрокари зріс у 15 разів. Утім, це не дивно, адже, з одного боку, вартість пального суттєво зросла, а з іншого – його дефіцит в Україні триває.

Як зазначив СЕО мережі електростанцій Go To-U і координатор Tesla Club Ukraine Назар Шимоне-Даїда, на сьогодні їздити на електромобілі в 50 разів дешевше, ніж на машині з традиційним двигуном, а незабаром розрив досягне 100 разів. Ще один плюс — не потрібно стояти у величезних чергах.

За статистикою, якою поділилася радник заступника міністра інфраструктури з питань розвитку електротранспорту Марина Кітіна, на 1 травня 2022 року в Україні зареєстровано 35 762 електромобілі. Тільки в квітні поставили на облік 460 машин на електротязі.

Як зазначив заступник голови правління Української асоціації учасників ринку електромобілів EV-UA Вадим Ігнатов, у травні це число значно збільшиться. Адже попит на електрокари в останні тижні суттєво зріс, причому як на нові, так і на вживані. Також збільшився продаж і гібридних моделей.

В інтерв’ю LIGA.net керівник Інституту досліджень авторинку Станіслав Бучацький зазначив, що здебільшого українці цікавляться бюджетними моделями, ціна на які лежить у діапазоні $5 000-6 000. Однак таких пропозицій останнім часом майже немає, а ті, що з’являються, викуповуються на лічені години.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти