У початок

На Сумщині отримали підозру ділки, які підпільно виготовляли пальне

У Сумській області оголосили підозру організаторам підпільного виробництва пального, які щотижня реалізовували близько 50 тис. л бензину. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіції на своїй сторінці в мережі Facebook. 

«Оперативники управління стратегічних розслідувань у Сумській області спільно зі слідчими обласної поліції викрили групу осіб, які налагодили підпільне виробництво палива з подальшою реалізацією через автозаправки», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають правоохоронці, 25-річний житель Охтирки залучив до «бізнесу» двох спільників. Кожен із учасників мав свої функції, пов’язані з виготовленням і продажом пального.

Фігуранти скуповували на підпільних міні-НПЗ сировину й хімічні домішки, які завозили на територію нафтобази. Саме там відбувалося виготовлення контрафактного пального, яке не відповідає встановленим нормам. Реалізували товар через автомобільні заправки по всій території України.

Щотижня таким чином продавали близько 50 тисяч літрів бензину на загальну суму близько 2 млн грн.

Згідно з повідомленням, поліцейські провели низку санкціонованих обшуків і вилучили 107 300 л бензину, вартістю якого становить 4,3 млн грн, $5 750 і 130 тис. грн, обладнання для незаконного виготовлення бензину, а також для його розливу й реалізації, печатки, фінансово-господарську документацію, чорнові записи, комп’ютерну техніку.

Наразі організатору і його спільникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 – ч. ч. 1, 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Наразі триває досудове розслідування за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти