У початок

На стрийських АЗС медики обстежуватимуть водіїв

На автозаправних станціях Стрия лікарі обстежуватимуть водіїв. Про це повідомляє Стрийська районна державна адміністрація (РДА) на своїй сторінці у мережі Facebook.

«У період з травня до липня 2024 року на АЗС м. Стрий будуть реалізовуватись мініпроєкти «Здоровий водій». Про це інформує Стрийський районний відділ ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», – йдеться у дописі.

Як зазначають в РДА, мета акції – «проведення інформаційної кампанії серед водіїв транспортних засобів і пасажирів, які заїжджають на АЗС для заправки автомобілів, інформування й надання рекомендацій щодо подолання поведінкових факторів ризику серцево-судинних захворювань; шкоди вживання алкоголю, тютюнових і нікотинових виробів та/або пасивного куріння; промоції збалансованого харчування, зменшення вживання солі та/чи цукру, а також підвищення фізичної активності».

Задля цього на територіях АЗС будуть організовані намети, де водії, якщо є охота, зможуть визначити пульс, виміряти артеріальний тиск, зробити антропометричні вимірювання, провести оцінку рівня ризику на цукровий діабет і серцево-судинні захворювання й отримати консультацію лікаря. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти