У початок

На найбільшому в Європі НПЗ Shell відбувся збій — Bloomberg

Shell призупинила роботу установки на найбільшому в Європі нафтопереробному заводі, що може призвести до обмеження постачання дизельного палива, пише Bloomberg.

Збій стався на заводі Shell Pernis у Нідерландах. За даними нідерландської влади, на частині заводу стався витік газу. Хоча сам завод продовжить роботу, зупинка гідравлічної установки Hycon ускладнить виробництво нафтопродуктів, особливо дизельного пального, зазначає Bloomberg.

Shell не прокоментувала роботу свого заводу.

Європейський ринок дизельного пального якийсь час був напруженим через втрату великого зовнішнього постачальника — росії — після введення санкцій, пише Bloomberg. До того ж, до обмеження видобутку призвело спекотне літо, через що запаси в нафтоторговельному центрі Європи виявилися нижчими, ніж зазвичай у цю пору року, зазначає агентство. Також на зниження виробництва дизпального вплинуло скорочення постачання з боку ОПЕК+.

Премія за пальне до нафти марки Brent за останні місяці значно зросла, зазначає Bloomberg.

За даними дослідницької групи Wood Mackenzie, цей показник у середу, 20 вересня, становив близько $32 — значно вище, ніж було до повномаштабної війни в Україні, зазначає Bloomberg.

2022 року Wood Mackenzie повідомляла, що потужність установки Hycon складає 25 тис. барелів на добу. За даними компанії, 20 вересня суттєвих змін на ключових установках з виробництва палива, таких як установки рідинного каталітичного крекінгу і гідрокрекінгу, не спостерігалося.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти