У початок

На кінець року BP планує в Польщі запустити 20 нових АЗС

Мережа автозаправних станцій BP, швидше за все, збільшиться приблизно на 20 об’єктів 2023 року, й такий темп розвитку має зберігатися також 2024 року, повідомив ISBnews Богдан Кухарський, президент компанії BP Polska.

«Цього року ми відкриємо більше десятка нових власних і партнерських станцій. При цьому кілька станцій буде вилучено з мережі BP в результаті процесу оптимізації. Я припускаю, що чистий результат у сегменті станцій-партнерів також буде позитивним, тому я очікую, що ми закінчимо рік із чистим збільшенням мережі BP приблизно на 20 станцій», — сказав Кухарський в інтерв’ю ISBnews.

З його слів, 2024 року компанія хоче зосередитися на початку реалізації проєктів на автобанах і швидкісних магістралях.

«На горизонті відбувається енергетична трансформація, і настане час, коли інвестиції в нові традиційні АЗС перестануть бути економічно виправданими. Це буде час більш вибіркового підходу до інвестицій у нові станції, але потім ми будемо розвивати нові формати», — підкреслив Кухарський.

Він зазначив, що компанія не боїться конкуренції. «Ми звикли до цього, тому що так було завжди. Ми приймаємо виклики і маємо досвід їх вирішення, тому що ми вже понад 10 років – віце-лідер на ринку станцій у Польщі. І ще раз хочу підкреслити, що зараз ми не змагаємося за кількість станцій, тому що не кількість визначає успіх, а хороша і постійна пропозиція», — запевнив він.

Тому, наприклад, більшість станцій-партнерів пропонують повний гастрономічний сервіс (включно з брендом Wild Bean Cafe) і мають магазини BP, і навряд чи жоден партнер обирає лише пропозицію палива, що сприяє злагодженості й стандартизації мережі.

На кінець липня 2023 року в мережі BP у Польщі було 580 станцій.

Концерн BP, який почав працювати в Польщі 1991 року, на кінець 2022 року мав 573 станції й посідав другу позицію на ринку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти