У початок

На Харківщині судитимуть посібника окупантів: постачав пальне

У Харкові судитимуть чергового поплічника російських загарбників, який ховав паливо для російської техніки від української аеророзвідки. Про це повідомляється на сайті Харківської обласної прокуратури.

«Харківською обласною прокуратурою затверджено й спрямовано в суд обвинувальний акт щодо 41-річного жителя смт Куп’янськ-Вузловий за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, за даними слідства, обвинувачений погодився на пропозицію окупантів і став «начальником базы топлива» виробничого підрозділу «Локомотивное депо Купянск» так званого підприємства «Купянская железная дорога». Свої «обов’язки» він почав виконувати з липня минулого року.

«Псевдоначальник зберігав дизельне пальне для окупантів, яке вони використовували для заправлення своєї військової техніки, – повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури. – Враховуючи розміщення підприємства на незначній відстані від лінії бойових дій, ця діяльність давала можливість представникам зс рф приховувати паливо від його виявлення підрозділами авіарозвідки ЗСУ й швидко вирішувати логістичні питання для його доставки в зону бойових дій з метою зміцнення бойових позицій окупантів».

Встановлено, що тільки наприкінці липня минулого року «начальник» передав окупантам понад 120 тис. літрів дизельного пального.

На початку березня цього року правоохоронці викрили поплічника окупантів і затримали його в порядку ст. 208 КПК України. Нині він перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти