У початок

На Харківщині судитимуть депутата, який продавав пальне окупантам

У Харківській області постане перед судом депутат сільради, який співпрацював із ворогом, організувавши продаж пального. Про це повідомляється на сайті Харківської обласної прокуратури.

«Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено й спрямовано в суд обвинувальний акт стосовно депутата за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, під час окупації Куп’янщини депутат Шевченківської селищної ради Харківської області VIII скликання провадив господарську діяльність у взаємодії з російськими загарбниками, повідомляють у прокуратурі Харківщини.

«Встановлено, що до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну обвинувачення займався підприємницькою діяльністю у сфері лісопильного виробництва. Під час окупації смт Шевченкове він налагодив дружні відносини з представниками держави-агресорки і став вести бізнес у взаємодії з ворогом, – зазначає прес-служба прокуратури. – Однак підприємець дещо змінив сферу діяльності. Від окупантів обвинувачений отримав так званий «патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения» зі специфікацією «розничная торговля горючим».

Згідно з повідомленням, колаборант реалізовував пальне на автозаправних станціях в м. Куп’янськ і смт Шевченкове. За можливість вести підприємницьку діяльність він щомісячно сплачував 50 тис. російських рублів окупаційній владі.

Суд обрав колаборанту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Проте прокурори оскаржили цю ухвалу в апеляційному порядку і домоглись обрання запобіжного заходу без права внесення застави — обвинувачений чекає на суд, перебуваючи за ґратами. 

Обвинувальний акт розглядатимуть в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова.

Викриття й документування протиправної діяльності проводилось спільно з Куп’янським РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Обвинуваченому загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти