У початок

На Франківщині аферист продавав через соцмережі недійсні талони на ДП

Житель Прикарпаття купив через інтернет недійсних талонів на дизельне пальне на 5 тис. грн. Про це повідомляє управління поліції охорони в Івано-Франківській області на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначають у поліції охорони, аферист ошукав прикарпатця за стандартною для цього виду «діяльності» схемою.

«60-річний прикарпатець у соціальній мережі натрапив на оголошення про продаж талонів на дизельне пальне. Під час листування з адміністратором оголошення домовився отримати товар у поштовому відділенні. Чоловік отримав посилку й оплатив за неї майже 5 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

Опісля заявник заїхав на АЗС, де захотів скористатися  талонами, проте вони не сканувались. Чоловік намагався зв’язатися з псевдопродавцем, однак усе марно.

Шахрайська схема з фальшивими талонами на пальне, нагадують правоохоронці, працює просто: аферисти отримують гроші й зникають, видаючи недійсні талони.

Тому поліція вкотре нагадує кілька правил, які допоможуть боротися з шахраями:

  • у разі контакту з такими аферистами треба якнайшвидше зателефонувати на лінію «102» або звернутися із заявою до найближчого відділу чи відділення поліції;
  • у своєму зверненні варто повідомити деталі, що з вами трапилося, передати відомості про шахраїв: імена, номери телефону;
  • а також повідомити в компанію, від імені якої «працювали» шахраї, про вашу ситуацію, як мінімум вони зможуть сповістити своїх клієнтів про зловмисників, які прикриваються їхнім брендом. 
Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти