У початок

Імпорт СПГ в Японію у квітні зріс на 16,7%

Відповідно до попередніх даних, опублікованих Міністерством фінансів країни, імпорт скрапленого природного газу (СПГ) Японії зріс у квітні на 16,7% у річному обчисленні після трьох місяців падіння. Про це повідомляє LNG Prime.

Згідно з даними, минулого місяця імпорт СПГ в країну зріс до 5,28 млн тонн.

Імпорт СПГ впав порівняно з 5,55 млн тонн у березні, 6,02 млн тонн у лютому й 6,1 млн тонн у січні.

Протягом фінансового року з квітня 2023-го по березень 2024 року імпорт СПГ в Японію скоротився на 8% – до 64,8 млн тонн.

Квітневий імпорт СПГ обсягом близько $2,99 млрд збільшився на 12,5% порівняно з тим же місяцем торік.

Минулого тижня державна компанія Japan Oil, Gas and Metals National Corp (JOGMEC) опублікувала місячні спотові ціни на СПГ для доставлення в Японію у квітні.

Згідно з попереднім звітом JOGMEC, середня ціна спотових вантажів СПГ для доставлення в Японію, укладених у квітні 2024 року й запланованих на постачання з наступного місяця (ціна на основі контракту), становила $9,6/млн.

Середня ціна спотових вантажів СПГ, які було доставлено в Японію протягом квітня 2024 року, незалежно від місяця укладення контрактів (ціна на основі прибуття), становила $9,6/млн.

Крім того, підтверджені цифри за березень 2024 року не змінилися порівняно з попередніми цифрами, причому ціна на основі контракту становить $9,3/МБте, а ціна на основі прибуття не розголошується, повідомляє JOGMEC.

JOGMEC не публікувала щомісячних спотових цін на СПГ на основі контракту й на основі надходження за перші два місяці цього року, оскільки було менш як дві компанії, які імпортували спотовий СПГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти