У початок

Імпорт СПГ в Японію продовжує скорочуватися

Імпорт скрапленого природного газу (СПГ) Японії впав другий місяць поспіль у лютому, згідно з попередніми даними, оприлюдненими Міністерством фінансів країни, повідомляє LNG Prime.

Згідно з даними, імпорт СПГ в країну в лютому скоротився на 5,9% в річному обчисленні — до 6,02 мільйона тонн.

Імпорт СПГ дещо впав порівняно з 6,1 млн тонн у попередньому місяці, що також фіксує зниження в річному обчисленні.

За попередніми даними, вартість імпорту СПГ у лютому обсягом близько $3,95 млрд знизилася на 21,1% порівняно з тим же місяцем торік.

Державна компанія Japan Oil, Gas and Metals National Corp (JOGMEC) не оприлюднила місячну спотову ціну СПГ на основі контракту й на основі надходження в січні й лютому, оскільки було менше двох компаній, які імпортували СПГ-спот.

Середня ціна спотових вантажів СПГ, які були доставлені в Японію протягом грудня, незалежно від місяця укладення контракту (ціна на основі прибуття), становила $16,9США/МБtu.

JOGMEC також зазначив у звіті цього тижня, що «спотова ціна на СПГ у північно-східній Азії JKM за попередній тиждень (11 березня – 15 березня) залишилася такою ж, як і низькі $9 15 березня з попередніх вихідних».

«JKM спочатку знизився через зниження попиту, але збільшився через проблеми з заводами зі скраплення СПГ в США», — йдеться у повідомленні.

JKM за травень у середу встановився на рівні $9,900/MMBtu.

Згідно з даними міністерства, що стосується постачань СПГ, які надходять в Японію у лютому, постачання з Азії скоротилися на 7,8% — до 1,66 млн тонн.

Постачання СПГ на Близький Схід зросли на 41,6% — до 714 тис. тонн у лютому.

Крім того, постачання з росії зросли на 8% — до 564 тис. тонн, тоді як постачання в США зросли на 44,3% — до 482 тис. тонн у лютому.

2022 року Японія була найбільшим імпортером СПГ у світі, обігнавши Китай, але обидві країни отримали менше обсягів порівняно з роком раніше.

Торік Китай обігнав Японію й став найбільшим світовим імпортером СПГ.

Імпорт СПГ у Китай зріс на 12,6% — до приблизно 71,32 млн тонн у період січень-грудень.

2023 року країна імпортувала на близько 5,17 млн тонн СПГ більше, ніж Японія. Торік енергетичні компанії Японії, такі як Kansai Electric, збільшили рівень використання ядерної енергії.

Інститут енергетичної економіки Японії (IEEJ) повідомив у звіті на початку цього року, що завдяки перезапуску деяких атомних електростанцій і збільшенню потужності сонячних фотоелектричних установок у поєднанні зі збільшенням потужностей з виробництва електроенергії на вугіллі Японія імпортує менше СПГ, й очікується, що в 2024 фінансовому році обсяги впадуть нижче 60 млн тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти