У початок

Імпорт російської нафти в Індію у листопаді зріс на 3% порівняно з жовтнем

Імпорт російської нафти в Індію у листопаді зріс до 4-місячного максимуму в 1,6 млн барелів на день (б/д), що на 3,1% більше, ніж у жовтні, й становить близько 36% від загального імпорту країни минулого місяця, свідчать дані Reuters, отримані з торгових джерел.

Цього року росія стала головним постачальником нафти для Індії, оскільки південноазіатську країну підсадили російськими знижками на нафту після того, як деякі західні компанії уникали закупівель у москви після її повномасштабного вторгнення в Україну торік у лютому. 

Індія, третій у світі імпортер і споживач нафти, традиційно покладалася на близькосхідних виробників для задоволення основної частини своїх потреб у нафті й рідко закуповувала її в росії у минулому через високі витрати на транспортування.

Згідно з оприлюдненими даними, минулого місяця Індія загалом імпортувала близько 4,5 млн барелів нафти на добу, що на 4,5% менше, ніж у жовтні, і на 13% більше, ніж у тому ж місяці торік.

Ірак з Саудівською Аравією у листопаді були наступними найбільшими постачальниками нафти в Індію після росії. 

Збільшення обсягів закупівлі російської нафти зменшило частку близькосхідної нафти в раціоні Індії.

Згідно з даними, частка близькосхідної нафти в імпорті нафти в Індію у листопаді становила близько 46% порівняно з 48% у жовтні, тоді як частка Співдружності незалежних держав — росії, Казахстану й Азербайджану — зросла до 39% з 36%.

Згідно з даними, за перші вісім місяців поточного фінансового року, який почався 1 квітня, імпорт російської нафти в Індію зріс на 77%, до середнього показника 1,7 млн б/д.

Як зазначається, збільшення імпорту російської нафти в Індію також знизило частку нафти з країн-членів Організації країн-експортерів нафти у квітні-листопаді до 48% з приблизно 62% за той же період торік. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти