У початок

Імпорт пального в Мексику зростає, перешкоджаючи енергетичній незалежності

Державна нафтова компанія Мексики імпортувала на 11% більше бензину в травні, ніж попереднього місяця, що свідчить про те, що їй важко досягти мети президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора зробити країну самодостатньою у нафтопереробленні, пише Bloomberg.

Відповідно до даних, оприлюднених 24 червня, у травні імпорт бензину Petroleos Mexicanos зріс до 358,5 тис. барелів на день (б/д). Це сталося після того, як компанії вдалося скоротити імпорт палива в березні й квітні, а імпортери чекають, поки головний нафтопереробний завод (НПЗ) Pemex у Дос-Бокас, «Табаско», запрацює.

Pemex, велика нафтова компанія з найбільшим боргом у світі, неодноразово переносила дату початку Dos Bocas і витратила мільярди на проєкт, щоб допомогти досягти мети президента зробити виробництво палива в Мексиці самодостатнім. Це частина його ширшого прагнення Мексики стати енергетично незалежною.

Тим часом у травні Мексика виробляла 267 тис. барелів бензину на день, що на 10% менше, ніж попереднього місяця, і найнижчий показник за п’ять місяців, оскільки компанія продовжує страждати від наслідків пожежі на іншому НПЗ, яка сталася у квітні. Окремому НПЗ Pemex було наказано скоротити роботу протягом більшої частини травня після того, як якість повітря в цьому районі погіршилася.

Видобуток нафти компанії впав наполовину від свого піка 20 років тому, оскільки компанія намагається зменшити свій борговий тягар у $100 млрд.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти