У початок

Імпорт нафти в Індію з росії зріс на 18% у квітні

Імпорт сирої нафти в Індію впав приблизно на 8% у квітні порівняно з попереднім місяцем на тлі зусиль країни збільшити внутрішнє виробництво й зменшити залежність від імпорту, повідомляє Moneycontrol.

За даними енергетичного трекера Vortexa, загальний імпорт сирої нафти в Індію становив 4,5 млн барелів на день (б/д) у квітні, що менше, ніж 4,9 млн б/д у березні.

Попри скорочення загального імпорту нафти, російські постачання сирої нафти в Індію зросли на 18% у квітні порівняно з минулим місяцем. У квітні москва постачила в Індію 1,7 млн барелів сирої нафти проти 1,5 млн б/д у березні. російський Urals — кислий сорт — був основним імпортом Індії з москви.

Збільшення постачань нафти з євразійської країни відбувається попри повідомлення про зменшення знижок на російську нафту й посилення санкцій США проти країни.

Тим часом імпорт Індією сирої нафти з інших країн, включаючи Ірак, Саудівську Аравію, ОАЕ й США, впав за місяць. У квітні Ірак постачив до Індії 776 тис. барелів сирої нафти, що менше ніж 1,11 млн у березні, тоді як Індія закупила 681 тис. і 103 тис. б/д нафти в Саудівській Аравії й США відповідно.

Імпорт з Венесуели також знизився до 66 тис. б/д у квітні порівняно зі 161 тис. б/д попереднього місяця. Індія почала купувати сиру нафту у Венесуели наприкінці 2023 року після трирічної перерви. Востаннє Індія імпортувала венесуельську нафту 2020 року, після чого країна потрапила під санкції з боку США.

Індія також була найбільшим покупцем російської сирої нафти. москва постачила в Індію більше нафти, ніж Китай у квітні, що змінило тенденцію минулого місяця. Китай, найбільший споживач енергії у світі, імпортував сиру нафту з росії у квітні на рівні 1 270 б/д проти 1 840 б/д у березні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти