У початок

Морський імпорт ДП й газойлю в Польщу продовжує зростати

Обсяги постачань дизпального і газойлів у морські порти Польщі зростають третій місяць поспіль. У серпні до балтійських паливних терміналів країни надійшло 531 тис. тонн, це на 15% більше порівняно з липнем. Про це свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Близько 78% обсягів продукту було перевантажено в терміналах Гдині й Щецина. У серпні в Гдиню надійшло 283 тис. тонн дизельного пального і газойлю, це на 33% менше порівняно з липнем. Тоді як обсяги постачань дистилятів у Щецин минулого місяця зменшилися на 8% – до 132 тис. тонн. Перевалка дизпального у Гданську зросла з 51 тис. тонн до 90 тис. тонн. Збільшення постачань до гданського терміналу PERN зумовлено зростанням попиту на дизпальне концерну Orlen, який протягом літа утримував низькі гуртові ціни на внутрішньому ринку. Надходження дизпального у Свіноуйсьце в серпні зменшилися на 34%, до 25 тис. тонн. 

У серпні відновилися прямі постачання дизпального з США. Минулого місяця в польські порти надійшли рекордні цього року 173 тис. тонн продукту, відвантаженого з американських терміналів. Варто зазначити, що фактичні обсяги надходження дизпального американського походження можуть бути більшими. У серпні з данського паливного терміналу у Гульхавні, куди у другій половині липня приходили танкери з США, до Польщі було відвантажено кілька партій дизпального.

Постачання зі шведського Preemraff Lysekil Refinery зменшилися зі 176 тис. тонн до 129 тис. тонн. Також упали відвантаження з фінського НПЗ Neste Oil у Порвоо. Минулого місяця надходження дизпального з Фінляндії зменшилися з 87 тис. тонн до 71 тис. тонн.

З огляду на зміни географії постачань дизпального в польські термінали у вересні можна очікувати збільшення імпорту продукту американського походження українськими компаніями.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти