У початок

Блискавка: Кабмін ухвалив держрегулювання цін на пальне

Також є російською мовою

Кабінет міністрів на сьогоднішньому своєму засіданні ухвалив постанову, якою запроваджується державне регулювання цін на пальне, повідомляє джерело enkorr в уряді.

Зокрема, було прийнято зміни до урядової постанови №1236 від 9 грудня 2020 р.. Згідно з новою редакцією документа, на період дії карантину буде встановлено граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального (не вище від 7 грн/літр) і бензину (не вище від 5 грн/літр).

При цьому середня вартість дизпального (ULSD 10 ppm) і бензину (GASOLINE 10 ppm), що включає митні платежі (акцизний податок та ПДВ), повинна розраховуватися на підставі даних Platts CIF NWE за попередній календарний місяць/декаду.

Здійснювати розрахунки пропонується зобов'язати НАК «Нафтогаз України», який надаватиме їх Мінекономіки не пізніше 3 числа кожного місяця, а останнє – публікуватиме середні ціни одного літра ДП і бензину до 5 числа кожного місяця.

Згідно з цими розрахунками, середня ціна дизельного палива на травень з урахуванням граничної націнки має становити 27,89 грн/л, бензину – 30,22 грн/л.

Розрахунки середньої ціни пального з граничною націнкою: 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти