У початок

MOL знадобиться 2-4 роки і $500-700 млн для відмови від російської нафти

Угорській нафтогазовій компанії MOL буде потрібно 2-4 роки і $500-700 млн для відмови від російської нафти, вона не може зробити це швидко.

Про це заявив глава групи компаній Жолт Ернаді під час річних загальних зборів, повідомляє investing.com.

«Центральна Європа й Угорщина не в змозі відразу відокремитися від російської нафти і нафтопродуктів. Це не ідеологічне питання, а логістичне, технологічне і хімічне. Потрібно 2-4 роки і $500-700 мільйонів, щоб MOL змогла бути більш гнучкою й повністю незалежною в Угорщині й Словаччині», — заявив Ернаді.

При цьому глава MOL зазначив, що компанія повністю дотримуватиметься санкцій Євросоюзу, введених щодо росії. Разом з тим, в інтерв'ю угорському виданню Telex Ернаді заявив, що компанія намагається збільшити закупівлю нафти морем: «Необхідне приготування вже зроблено, і завантажили кілька партій».

За його словами, у разі запровадження повного ембарго на російську нафту навіть за альтернативних постачань Дунайський нафтопереробний завод скоротив би виробництво на 20%, а НПЗ у Братиславі — на 30%.

«Ми можемо уявити всеосяжне ембарго тільки в тому разі, якщо у більшої кількості країн, розташованих поблизу моря, включаючи нас, буде перехідний період», — зазначив він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти