У початок

Міненерго США оголосило про продаж нафти зі стратегічного резерву

Міністерство енергетики США виставить на продаж у середу 15 мільйонів барелів нафти зі стратегічного резерву й отримало від президента Джо Байдена вказівку підготуватися до проведення взимку нових значних вивільнень для стабілізації цін на пальне, повідомив Білий дім.

Продаж нафти з постачанням у грудні вичерпує 180 мільйонів барелів, які Байден ще навесні наказав спрямувати на ринок із державних запасів палива.

«Міністерство енергетики опублікує завтра вранці повідомлення про продаж 15 мільйонів барелів зі стратегічного нафтового резерву з постачанням у грудні. Продаж завершує історичне вивільнення 180 мільйонів барелів, яке президент анонсував навесні і яке допомогло стабілізувати ринки нафти і знизити ціни на бензин», — заявили в Білому домі. 

«Президент також закликає Міністерство енергетики бути готовим до додаткових значних продажів нафти зі стратегічного резерву цієї зими, якщо в цьому виникне потреба через дії росії чи інші події, які дестабілізують глобальні ринки», — додали в адміністрації.

Директиви пішли за рішенням ОПЕК+ скоротити нафтовидобуток на два мільйони барелів на добу (б/д), незважаючи на прохання США цього не робити.

Білий дім також підтвердив плани Міністерства енергетики розпочати закупівлю нафти для стратегічного резерву для досягнення індикативним сортом WTI ціни в 67-72 долари за барель. За його оцінками, це відбудеться у 2024-му чи 2025 роках.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти