У початок

Минулого тижня прибутки росії від експорту викопного палива зменшилися — CREA

За підсумками минулого тижня прибутки рф від експорту викопного палива скоротилися. Про це свідчать дані щотижневого звіту Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA).

За попередніми оцінками, 15-21 січня росія здійснила експорт викопного палива на 4,59 млрд євро, це на 2% менше порівняно з 8-14 січня. Надходження з експорту нафтопродуктів і хімікатів зменшилися з 1,72 млрд євро до 1,31 млрд євро, природного газу — з 0,94 млрд євро до 0,76 млрд євро, вугілля — з 0,38 млрд євро до 0,34 млрд євро. При цьому доходи від постачань нафти зросли з 2,05 млрд євро до 2,18 млрд євро.

На танкери, що належать європейським країнам чи країнам G7 або застраховані в них, було завантажено викопного палива на суму 1,91 млрд євро, що сприяє фінансуванню повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У п’ятірку найбільших імпортерів увійшли Китай, Індія, Туреччина, ЄС і Бразилія. Туреччина залишається найбільшим покупцем російських продуктів нафтопереробки. За даними Консалтингової групи «А-95», 15-21 січня з російських портів у Туреччину було відвантажено 350 тис. тонн дизельного пального й газойлю, а також 18 тис. тонн прямогінного бензину.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти